Lycklig som en retriever

Förra veckan var Sandra och Tascha med mig o pojkarna och badade! Tascha löpte och det var ju förstås mycket (!) intressant! Ludde gjorde några tappra försök att bestiga den unga damen, men Shappo nosade lite försiktigt på avstånd, pussade lite i ansiktet på henne och aktade sig mest... hihi.

Ludde och Tascha är två galna hundar. Dessutom alldels galna i pinnar. Hur gör då djur när matte bara kastar EN pinne i vattnet? Jo, Tascha visar att hon är tuffast och slänger sig i, trots sten och berg, och Ludde kämpar på så fort han kan. Sen simmar man ikapp, så man nästan är framme samtidigt vid pinnen. Men när herr Ludd ska ta den blir Fröken Tasch förbannad och ger honom en rejäl utskällning! Fröken Tasch simmar glatt in med pinnen och visar den stolt för matte. Ludde simmar glatt in, utan pinne, och tittar lika lyckligt på oss och undrar när nästa pinne kommer.. För det var ju precis lika roligt att simma, simma ikapp, försöka ta pinnen, bli utskälld och sen simma utan pinne tillbaka... haha Vore det inte underbart att vara en retriever, som tycker att det är lika roligt hela tiden, vad man än gör, hur man än gör det och när man än gör det... =)

BAD/SIM-POÄNG
Ludde: simmar bra, snabbt och stabilt - snyggt att han kan "dyka" :)
Shappo: simmar inte så bra, men mycket bättre än förra året. Lite stilpoäng förstås på knubbsälsstilen :)
Tascha: grymt snabb! Var överlägset snabbare än Ludde flera gånger (han som redan simmar rätt snabbt..)! =)


Ser ni söttungan? ;)




Ehh... ? ;)


Tävlingsmalle och dumsnäll retreiver :)

 


Halsband

Sandra har börjat göra egna hundhalsband, och igår var jag med henne på stan och valde ut tyg och band till ett jag beställt av henne :)

Men jag blev så himla sugen på att testa själv, jag är ju väldigt pysslig så av mig, men sy har aldrig riktigt varit min grej. Skulle nog ha svårt för att sy en påse... haha! Men testar man inte ens så kan man ju inte lära sig. Så jag införskaffade lite grejer och idag när jag var hos svärmor bad jag att få låna hennes symaskin, och få en sylektion av henne :) O efter några timmar hade jag faktiskt lyckats att göra två stycken halsband! Tyckte till och med att de blev fina! =)


Så sött till Shappo!



Klara färger till Luddas!


Lyckats på dit knäppen och ringar t.o.m! Rätt stolt nu ;)


Tisdagens tävlingskurs

I tisdags var vi på tävlingskurs hos Pia igen. Det blev bara praktik den här gången :)

Började med platsen, Ludde låg lugnt och ganska koncentrerat. Han vädrade lite i luften och tittade lite på hunden bledvid som fick en massa klick, godis och beröm- tyckte nog att det var rätt orättvist! Två gånger åkte n

Första gången jag o Luddas var inne fick vi träna foten, med förväntan, precis som vanligt. Om man jämför med i höstas är det inte samma hund i momentet! O enligt Pia så är det inte samma förare heller, och det var ju kul att höra :)
Det går framåt, känns jättebra! Han kan hålla fokus på mig rätt länge, han har alltså nu en förväntan =)

Andra gången vi var inne fick vi visa olika moment till ettan. Läggandet var bra, han var lite seg ner, men det kan han. Ska bara öva lite på snabba lägganden. Inkallningen var bra. Apporten.. mja. Han tar min apport, och håller den. Men han tar ingen annans... så nu försöker jag att låna andras apporter och be andra hundar hålla i min :)
Ställandet... eggh. Nä, det har inte gått, hur jag än har gjort har det inte gått. Han stannar på ett dubbelkommando, om jag använder på handtecken och röst - då står han och står dessutom stabilt. Men på bara röst eller bara tecken funkar det inte. Idag satte Pia en grej i backen som jag la hans leksak på och hetsade honom lite, tog honom i halsbandet och gick förbi, bara en meter eller två och sa "stå", de första gångerna satte han sig, men då lyfte jag upp honom, sa "stå" igen, berömde, sa stå - och varsågod! Då fick han springa och ta leksaken, och så blev det kamp och galenskap. De sista gångerna ställde han sig faktiskt, så äntligen tror jag att vi har en metod som kan funka! Ska idiotträna det här nu :)

Har film på ställandet, som jag tänkte lägga ut när jag har tid :)

Avslutade kursen med en platsliggning igen, gick superfint!


Viltspårsfilm :)

Idag var jag och Rebecka i skogen med allmänlydnadskursen mellan 9 30 och 13 30 och testade spår, och Reb visade viltspår med Troya.

Sen var det bara att åka hem, kasta i sig en smörgås och packa in blod och klövar i bilen och åka på tur igen. Nu var det dags för att låta mina monster gå viltspår, så länge sen sist och jag vet hur mycket de älskar det! :) Är verkligen sugen på att göra anlagsprovet i sommar också och då gäller det ju att träna.

Idag la jag två lite olika spår åt hundarna.
Ludde fick ett spår på ca 200 meter med två vinklar. Rakt fram ca 100 meter, högervinkel, rakt fram ca 80 meter, högervinkel och rakt ca 20 meter. Droppade ca 2 dl blod på den sträckan.
Shappo fick ett spår på ca 300 meter, något längre, med två vinkar och bloduppehåll på ca 5 meter. På hans spår droppade jag bara 1,5 dl blod.

Ingen av dem har gjort mer än en vinkel tidigare och Shappo har inte tidigare stött på bloduppehåll - men det gick ju fint som bara den!

Båda hundarna hade ett fint tempo och var säkra på sin uppgift, tog vinklarna bra. Shappo tog sina jättebra, lugnt och säkert, Ludde var lite flamsig i första vinkeln.. lite "men va f*n, det var ju precis här, var tog det vägen? var, var var?", men när han hittade det så varvade han ner igen och kom tillbaka i det lugna jämna tempot. Andra vinkeln tog han mycket bättre.

Och som vanligt markerade de klövarna jättefint, Ludde var så stolt att han nästan vägrade släppa den, och Shappo råkade bita av halva klöven.. ouups ;) Tyvärr berömde jag Shappo lite tidigt när han markerade sin klöv, för han kom av sig och tittade upp på mig, annars brukar han kasta sig över den.

Lite bilder.... men tråkigt nog kass kvalisort på dem, kameran är tyvärr inge bra :(


Redo för att lägga spår!


Haha, kolla Shappo psyco-blick ;)


"Ska kolla reglerna så du gör rätt, matte!"


Mm... Ludde ser en frolic ;) Sötaste små grabbarna!

 
Genom vitsippornas land och över stock och sten!


Lyckliga lilla skrutten!

O så blir det en liten filmsnutt på Shappos spår... Jag kan ju inte jättemycket om vilspår, men jag tyckte han gjorde det bra! Vinklarna tar han lugnt och fint, och han jobbar i ett jämnt tempo. O vid bloduppehållet tycker jag han arbetar på bra. Har gjort små anteckningar vid vinklar och bloduppehåll.... sen får ni bortse från mitt pipiga skrällande i slutet.. hehe, man låter inte på film som man gör i sitt eget huvud. Det är iaf en sak som är säker! =)



Mums Fillibabba!

Uppdatering i bilder

TORSDAG
Unnade hundarna en vilodag. Jag kom inte hem från jobbet (möte på kvällen) förrän halv8, och var tvungen att handla, laga mat och äta pga olidlig hunger och sen var jag tvungen att plugga så hundarna fick slappa och sova.. de lekte med husse i trädgården under dagen och fick en promenad på kvällen, med lite trixövningar.

 
 


FREDAG
Idag var husse golfsugen, så jag packade in hundarna i bilen och följde med! Det blev en tvåtimmarspromenix på golfbanan, där de verkligen bara (!) fick gå snällt vid sidan, inte ett steg framför mig. Ord och inga visor. Jag fick anstränga mig rätt mycket och vara på dem då och då, men det gick faktsikt riktigt bra! Stolt över dem. Vid varje puttning fick de ligga plats...
 





LÖRDAG
Idag åkte jag ut till Sandbräckan och träffade Maria och Jenny. Vi skulle gå "mitt spår" till lägre-tävlingen igen för när jag och Maria gick det i onsdags upptäckte vi lite knas.. Zoya och Bibbi var med så Shappo och Ludde fick fullt upp med sköna och lekglada flickor! De härjade fritt i skogen och Bibbi och Ludde verkade ha väldans roligt, och Bibbi försökte även på med lilla Shappo på leken, men han tyckte nog att det gick lite vilt till.. hehe, han var gärna med och sprang, men när de stannade för att brottas passade han på att smyga iväg och pinka.. hihi! Han försökte dra igång Zoya istället =)

 
Bibbi, Zoya och Shappo                                                      Bibbi, Shappo och Ludde
 
Fina Zoya!                                                            Kom igen, lek då!



Sen kom även Helena med Nowa och Neo, och vi skulle träna en liten sväng. Men på något underligt sätt blev det lite mer skvaller och kaffe, än just hundträning... ? :o
Ludde fick sig ingen träning alls då, men jag tog ut Shappo en liten stund och tränade. Det fanns en väldigt brant backe... så jag tänkte att jag skulle kolla hur mammig han var. Helena fick hålla honom medan jag skulle kuta iväg till backen, och uppför den. Det tog stopp! Som att gå in i en vägg! Jäklar vad brant den var... O precis innan backen började låg det flera högar med älgskelett... Ville se om han skulle komma raka vägen till mig, eller om nyfikenheten för alla döda älgdelar skulle ta överhanden. När jag slutligen kom uppför backj****n så släppte Helena Shappo, och det fanns ingen (!) tvekan om vem han ville till! Så fort han orkade sprang han över både ben, huvud och tänder och kämpade som en galning i backen han också och kom upp till mig! Åh vad glad jag blev!
 
Mysigt ;)


Ett stup... :)

O nu ska jag säga att jag varken orkar sätta mig eller ställa mig från sittande pos, för det BRÄNNER i låren!
Vilken träning alltså att ha hund ;)


Imorrn blir det spårdag med allmänlyndadskursen jag och Reb håller, och på eftermiddagen blir det viltspår med mina två. Gonatt!
Jättepigg och klockan är 01... och jag ska upp vid 08. Dags att kolla in sängen!

Spårläggare på skogsvandring

ONSDAG - motion och konditionsträning

I onsdagseftermiddag träffades jag, Therese och Maria ute vid Sandbräckan och skulle kolla av våra spår vi ska lägga på tävlingen nästa helg. Ludde och Zoya var med och de fick härja fritt i skogen medan vi gick =)

Ludde tappade bort oss två gånger, första gången var han borta kanske 3 minuter, andra gången 5-6 minuter. Men jag fortsatte bara att gå, och hoppades på att han skulle bli lite orolig och få kämpa lite för att hitta tillbaka... hehe. Men han kom så glatt båda gånger, om än ngt flåsande :) Skönt att vara i skogen där "inget kan hända", och faktiskt lugnt kunna gå vidare och låta hunden arbeta. För vanligtvis, när man går elljusslingan eller liknande, har man ju ändå möten med folk/hundar/hästar titt som tätt, och det finns stora trafikerade vägar i närheten, och då har jag automatiskt en inbyggd gräns där jag måste ha koll på honom, vilket betyder att han kan slappa lite för han vet ju att "matte ropar om hon går".

Två stora gyttjepölar hittade han förstås också, som han badade i... Himla retriever! :) Han var verkligen svart (!) på alla fyra benen, svansen och magen. Ryggen och huvudet var hans normala färg: han såg himla knäpp ut :) Önskar jag hade haft kameran med mig.

Ludde behöver bättra på sin kondition, så dit ska jag åka regelbundet nu och gå i skogen, för det är inga stigar så långt ögat ser, utan bara skogsterräng, upp och ner, och snårigt! Om någon är bra på konditionsträning får ni gärna tipsa. Han har ju D-höfter, så jag är osäker på hur det är med cykelturer? Raska promenader är han ju van vid, men jag märker att han blir trött när vi tränar och vi leker/kampar/härjar var och varannan minut.

På vägen hem stannade jag hos svärföräldrarna där Shappo var. Tog med mig Shappo och åkte till sjön så de fick bada. Mest för att Ludde skulle bli ren, men samtidigt fick de ju simträning. Shappo simmade riktigt bra då, han höll sig faktiskt lugn och hade kroppen i en lodrätt ställning.


Tisdagens tävlingskurs

Igår, tisdag, var första tillfället på Pias tävlingslydnadskurs som jag går med Ludde. Har sett fram emot den här kursen hela våren :)

Igår blev det mycket teori, alla hade inte tävlat ännu så hon gick igenom lydnadsklass I-momenten. Sen visade hennes dotter alla momenten med Pias hund.. som är påväg in i ett löp - mums vilka dofter :)

Det första vi fick göra var en platsliggning. Han var totalt ofokad när vi kom ut på planen, blev helt snurr och okontaktbar, nekade till och med leksak. O jag vågar nog påstå att det är första gången jag någonsin ser honom neka en leksak!
Platsen gick bra, första gången nosade han mycket, men då tog vi ingen konflikt med honom där utan nöjde oss med att han låg stabilt. Andra platsen däremot, som vi gjorde som ett sista moment, där korrigerade jag nosandet. O det räckte med två gånger för att han skulle ta till sin koncentration sen och faktsikt ha fokus på mig. Vilken skillnad!

HÅRD TRÄNING
Det praktikska blev foten. Körde med förväntan som jag gjort ända sen första gången jag tränade för Pia. O trots hans beteende i början så fick jag kämpa hårt, men det lönade sig. Även om han fortfarande inte hade alls samma "go" som vanligt, så var han iaf någorlunda fokad på mig, bättre än vad jag trodde när vi först kom ut. Det är ju jättebra att ha en löptik på plats när man tränar, så man vet vad man går för i den situationen. Jag jobbade ju på ännu hårdare än vanligt och retningarna/belöningarna blev ännu tokigare: vilket faktsikt gav mig en hund som orkade koppla bort den underbara doften och som ville vara med mig.

Men i en av våra brottnings-/kamplekar så skrek Ludde till. Jag tyckte han hoppade mot mig och vek tassen mot mitt lår, Pia tyckte jag trampade på honom, vet inte riktigt vad som hände. Men skrek/pep gjorde han iaf, och belastade den inte alls de första sekunderna, och sedan haltade han. Men det verkade som att det släppte ganska fort och när jag bjöd in till lek igen så var han på och sen var haltet borta. Han var inte heller varm på benet eller ömmade när jag klämde och kände, så det gick säkert bra. Men de som känner mig kan ju förstå hur min hjärna började producera tankar i vild fart: halt, kroniskt skadad, amputerat ben? osv... Nedrans tölig är jag när det handlar om hundarna... inte bara mina, utan alla... djur överlag :)

Det jag ska träna mest på under veckan till nästa gång är:
högersvängar.


Nu ska jag iväg och spåra!

Hopp och lek!



Elak matte. Vackra hundar.

Har haft kurs på klubben ikväll, var lika kul som vanligt! :)

Efter kursen gick jag ut och tränade med mina. La en "plats" och utsatte dem för både det ena och det andra. Först gick jag bara runt dem och kastade en innebandyboll... sen kom Henrik och skjöt iväg den.. Sen kastade vi den mellan oss, framför dem, sen ställde sig Henrik bakom hundarna och jag framför, och kastade så. Kastade den framför näsan på dem, över ryggen, bakom... Jag sprang runt och klappade i händerna, i en åtta runt dem... Hoppade över ryggen på dem. Som avslutning kastade Henrik bollen rakt upp i luften, den landade mitt emellan Luddes framtassar!

De var s k i t d u k t i g a ! Shappo var faktiskt duktigast, han låg hur stabilt som helst - hur mycket jag än psykade honom, Ludde fick jag säga till två gånger.

Tränade lite linförighet med dem båda, Shappo gick "suveränt" (kanske inte tävlingsmässigt, men mattemässigt) - svängarna är inte bra än, men i övrigt är det fint. Ludde hade tappat bort sin hjärncell och var mest jobbig. Jag kände hur mitt tålamod började tryta så jag gjorde några galenskap och sen gav jag mig...

Tränade lite extra med Shappo, och sen tog jag Ludde en gång till - då var han lugnare och tänkte lite mer. Jag tänkte också lite mer och det blev bättre.

Har tagit bilder på hundarna idag.. det är till ett litet projekt som jag ska visa när det blir klart... ;) Men de är ju så vackra, att jag måste lägga ut bilderna!

LUDDE ♥

Golden i Schäfer-pos! :) Hahahaa... !
Synd på svansen... och ja, hans ben är på tok för utdraget. Men han står ju själv... :) Tyckte inte då att det såg riktigt så knas ut, men ju mer jag kollar på det nu desto knasigare ser det ut. Det är ju en golden, ingen schäfer... Ska at nya imorrn och se om jag kan få till det bättre!


SHAPPO ♥


Synd att jag är med... men han är en riktig snygging iaf! :)

O så kan jag ju inte sluta skratta åt Shappos charmiga kontakt... hahaha, här har ni det från "Mina ögon". Svårt att inte le... ;)



Natti...

Paparazzijäkel

Blev ombedd att fota alla klubbens kurser som hålls nu, till klubbtidingen och hemsidan osv. Erbjöd mig även då att fota nya ekipagebilder på klubbens alla ekipage, så det kan bli lite uppdatering på dem.
Så se upp framöver på klubben i Arvika... det springer nämligen runt en paparazzijäkel där som tar kort på allt och alla. No mercy.

Hade tänkt att åka dit en timme innan kurserna drig igång, så jag kunde träna mina två, men så blev det inte. Kom dit en halvtimme innan och då hade jag alldeles för många att prata med, så hundarna fick inte ens komma ut. Vilket iofs är jättebra, för de har sån hög förväntan när vi kommer dit, de två sista gångerna jag kommit dit och äppnat bakluckan har Ludde suttit och gnällt och skakat... Så egentligen borde jag åka dit oftare utan att göra något..

När vi kom hem funderade på om jag skulle gå långpromenad, åka och simträna eller om jag skulle träna med dem. Det blev en kombination av alt. 1 och 3. Tog en promenad med dem, som gick mycket bra, och stannade vid lämplig skogsstig. Ibland är det hur perry som helst att ha två hundar, för jag kan ju använda dem som störning för varandra. Hehe - elaka matte...

Först fick Shappo ligga på sidan och ha tråkigt medan jag gjorde en nosövning med Ludde. Tog en pinne som jag klämde på en stund, och sen la jag den bland fyra,fem andra pinnar , ca fyra meter ut i skogen. Kommenderade och vips var han iväg, kollade av dem och tog rätt pinne med sig tillbaka på ca 8-9 sek.
Sen kastade jag pinnen rakt ut, kanske sex meter, och skickade honom. Nu kommer problemet, han springer rakt ut - som att han vet vad han ska göra, men han håller ingen koll på var pinnen har landat. Han kan lika gärna sticka fem meter åt höger, och sen när han väl villat bort sig kan han försvinna 20-30 meter åt något håll.. Är detta något jag kan träna genom att trampa upp en sökruta, så det blir tydligare för honom inom vilka gränser han ska leta? Och att man kanske har tydliga föremål, tex en neonfärgad boll?

Vidare tränade jag på ställandet, om jag gör en halvhalt gör han rätt, men om jag rör mig så stannar han inte. Men med lite ihärdighet kanske det kopplar snart..  Gjorde några snabba lägganden, och sen en elak inkallning på¨ca 40 meter rakt över Shappo.. hehe. Men Shappo låg stabilt, då blev jag stolt!

Sen tränade jag lite freestylemoment med honom, har gömt bort "zack" litegrann, så det tränade vi på. Det är svårare på min vänstersida än på högersidan, men båda sidor går framåt, så snart kan jag nog börja bygga ihop det! Tränade även på "backa" i fotposition, det går jättebra! Idag var han helrak i alla backningar!

Sen fick hundarna byta plats, Ludde fick lägga sig och Shappo var ivrig på att träna! Fotgåendet blows my mind! Han är så duktig lilla pappisen, jag blir så stolt.. ♥
Har börjat träna läggande under gång med Shappo och vi är än så länge på lekstadiet, samtidigt som jag säger "ligg" kastar jag mig ner på huk. O han slänger sig i backen lika mycket han! Klick - godis!
Han lägger sig snett, men det tror jag ordnar sig sen när jag inte är med ner...

Gjorde samma långa inkallning med Shappo, förbi Ludde. Han har faktiskt en himla snygg insitt Shappo, han vänder sig i luften innan han kommer fram så han landar i rätt position :) Ibland kan det iofs bli en touch emot mig, men skitsamma! :p
Sen blev det freestyle även för Shappo - tränade på "backa" som vi nyligen börjat träna in, och idag kändes det som att mycket hade lossnat, han backade ca 6-7 steg. Då går jag mot honom, har inte börjat med bara röstkommando än.
Tränade även stabilitet i "zebra" och han börjar få väldigt fin balans, nu ska jag ta tag i att kunna kommendera på distans, för nu behöver han hjälpen ganska nära.

Sen testade jag ett nytt trix - Ludde stod framför mig och jag dirigerade Shappo att krypa under magen på Ludde, och sen hoppa tillbaka över ryggen på honom! :)


Verkar det inte jobbigt att ha kontakt med mig åt det här hållet? :) Stackarn bryter ju nacken av sig ;)
Vad är det för fel på det vanliga sättet, som alla andra hundar gör?



Shappo gillar att ligga i mattes knä och mysa...

... och Ludde vill helst också sitta i knä! :)

Haha :)

Kram och godnatt!
/Anna Shappo&Ludde


"Schapendoes besitter en uppseende förmåga att hoppa"

Rubrikraden är snodd från rasbeskrivningen av schapendoes....
och JORÅ... se upp! Det kommer en flygande schappis! Rasen har ju ändå sitt gamla (smek-)namn... som lyder

THE FLYING DUTCH
Ett Holländskt spökskepp som sägs segla mot vinden


Magplask? Vilken hund hoppar med alla benen framåt?


- Egen stil -


Nog för att han har en egen och underlig stil, men (!) hoppar, det gör han som ingen annan! =)

Var på klubben idag och tränade, och det gick verkligen KANON!

Tog många kort, tyvärr hittade jag ingen bra inställning som passade vädret, så ingen bild är sådär riktigt bra i kvalitén :( Alla är endera suddiga eller med dåligt ljus. Men det är många härliga bilder, ändå ;) Träningen gick så bra så jag orkar inte bry mig om korten, haha!

Uppdatering:

Åkte till klubben förut och tränade, hade med mig båda hundarna. Då ska jag även avslöja att det är första gången Shappo är på klubben sedan våren 08! O efter träningen var jag en glad, stolt och otroligt nöjd matte! Vilka framsteg! Vilken skillnad... Det året som gåt, som vi kämpat så att nästan tårarna kommer och allt känns tråk, blä och "vad gör jag för fel", nu får man ut lönen för besväret! O inte bara det att han har fått en riktig ledare att vara trygg hos, utan jag känner att jag har hittat det ett perfekta motivationssystemet för att hålla honom fokad på mig. Det var perfekt idag iaf! :) Idag luktade det mycket trevligt efter en liten dam som är påväg in i ett löp, och inte bara det - en hund som knappt varit någonstans än hemmavid och på kända platser i ett års tid har ganska många dofter att hänga upp sig på en brukshundklubb!
Korrigering och tala om vad som gäller, och sen galen matte - och mycket, mycket lek! Utan leksak. Klicker! Han var ivrig på dofterna i början, men efter en stund gav det med sig och det räckte med ett "öj!" när han började. Han blev överlycklig när vi lekte och sen hade han full koll på mig och utförde gladerligen det jag bad honom att göra. O kontakten, att han söker så mycket konakt är ju i sig ett bevis i näven på att jag har jobbat rätt med honom!

Tänk att det alltid ska bli så långt. Kort och koncist är inte min grej.

Shappo fick göra några hopp (klass I), och det gick superfint! Han har ju så skön hoppstil, så man kan ju bara le när man står där och försöker vara allvarlig :) Gjorde några insittar, och lite fritt följ. Fria följet måste jag filma någon dag, för bilderna gör inte riktigt rättvisa för hur jäkla bedårande söt han egentligen är! Men dessa framben.. han marcherar! Han trippar, som en häst går i passage typ! Kolla likheterna mellan korten på Shappson och filmen på hästen ;)








Lika? :) Haha!

Ludde fick göra två stycken hopp, som gick bra, men han slog i/stötte en baktass båda gångerna. Tränar ju mycket sällan på hoppet pga D-höfterna, och jag väl gör det brukar jag ha väldigt lågt. Idag var det lite högre, dock inte fullhöjd. Vet inte om det bara blev fel för honom, eller om han är ovan höjden. Har ju aldrig sett minsta tendens till att han skulle ha ont.

Tränade på linförigheten också, X antal steg och så vips händer det! MATTE BLIR GALEN ala Pia :) Det har hänt något nu på sistone, det är en stor förändring och det är så roligt! Tränar nästan alltid bara utgångspos - galen! Sen ett, sen två, sen tre osv... brukar inte köra längre än på sin höjd 10 steg. Mycket svängar också, men högersvängarna behöver jag träna mer nu märker jag. Men både igår och idag gick jag en rätt lång linförighet och han höll hela vägen, tjohoo! :)


Kolla vem som har fått hållning! ;)
Ludde tänker: Nu snart... wait for it, wait for it...


GALENSKAP!



BARA EN MASSA BILDER....

Helena och Nowa


Matte, matte, matte!


En schappisrumpa på språng!


LEKA!




Blev ju rätt många bilder.. men resten finns HÄR!

God natt, nu ska jag ta en kvällspromenad med mina dampdogz och sen bädda ner mig i sängen!


Ny layout

Hemsidan har fått ny färg och utseende!





Fysträning

Igåreftermiddag kom tant Anna och Dino och hämtade mig och hundarna. Tanken var att de skulle få springa av sig lite energi, det har inte blivit så mycket här hemma under tisdag och onsdag för att jag har varit sjuk.
Tänkte att de skulle få bada och simma som träning, men på vägen dit kom Anna på att Dino kunde ju inte bli alltför trött, för de skulle ju på kurs på kvällen! Haha, bra koll :) Så vi släppte dem i da woods först tillsammans och sen fick Dino hoppa in i bilen medan mina galningar fick bada och simma! Shappo som inte är så duktig på att simma brukar även vara något av en badkruka, han vill gå i men vågar inte riktigt, utan det brukar ta en stund innan han kommer i vattnet, men igår var han nästan snabbare i än Ludde- badkung nr 1 :)

Shappo simmade inte så mycket, men han badade åtminstone och tog några väl valda fnattvarv på land! Ludde fick syn på några gäss som han genast satte fart efter! :)

Några bilder bjuder jag på här, men fler ser ni SENARE IKVÄLL  här.


Retrieverkampen - vem är störst, bäst och vackrast...? Schappisen är iaf alltid i centrum!


Hög på Ludde!


Älskade prinsar!


Vackra Shappo! Pälsen är lite skum, rak fram och vågig bak, men lika vacker i mattes ögon ändå!


En knubbsäl i vattnet ;)


Jaga gäss!


Shappo tror han är osynlig och smyger på Ludde. Ludde har klistrat på pokerfejset och låtsas som ingenting. Shappo står dyr stilla i dryga minuten, sen exploderar båda två och så är leken igång!


Underbara Luddis!


Måste skaka ut vattnet ur öronen! :)

Nu ska jag till klubben och träna!

//Anna, Ludde & Shappo


Lägre-spår

Igår var vi lediga! Tjohoo, lediga på en fredag! O det blev en alldeles, alldeles perfekt fredag!

Tog en skön och välbehövlig sovmorgon och låg i sängen och drog mig till nio... sen gick jag på en morgonpromenad med hundarna och sen serverades det frukost.
Packade hundväskan och bilen, väckte husse och sen åkte vi iväg och träffade Sandra, Anders, Jenny och hennes sambo där vi skulle snitsla lägrespåren till tävlingen om några veckor.

Efter att Jenny, Sandra och jag hade snitslat fösta spåret, gick Jenny ett lägre-spår åt Sandra och Sandra la ett apellspår åt mig. Sen gick vi tillbaka till bilarna där Henrik och Anders satt och njöt i solen. Så tände vi grillen och grillade korv =)

Ludde har inte gått så många spår.. sen i höstas har han bara gått ett. O det visade sig när vi gick spåret idag, han var rätt osäker, och när han blir osäker så blir han "passiv", han står och väntar på ett kommando helt enkelt - han söker mycket ögonkontakt och ber om att jag ska säga vad han ska göra.. Men jag väntade ut honom alla gånger han stannade upp och efter ett tag började han ju arbeta igen på eget initiativ! O vi kom runt, han tog vinklarna och hittade två av tre saker, så det var ju bra ändå! O när han hittade första pinnen och jag berömde honom, då visar han mycket mer självsäkerhet och då gick han på ordentligt sen på spåret, så det som krävs är nog mer spår helt enkelt! Så att han blir säker i spåret och vet vad som förväntas av honom, för jag vill inte hålla på och prata för mycket i spåret, alltså påminna honom om att spåra när han stannar upp - utan jag försöker hålla mig till att lugnt säga "braa" när han har stannat upp, och börjar jobba igen.

På eftermiddagen när vi kom hem öppnade jag bara dörren och tog med Shappo ut, så gick vi till skogen. La ett godisspår åt Shappo som han gick jättefint! Ludde fick leta godis som jag kastade ut och sen fick de båda leta leksaker. Gick superfint! Fast jag märkte på Ludde att han slackade lite, han blir fort trött i värmen, så jag får försöka att träna i värmen oftare.

Har tränat Shappo på att hoppa över mig också, som ni kan se på nya headern :) O det krävdes bara att Henrik lockade på honom några gånger, sen hoppar han på mitt kommando :) Duktiga skrutt!
Det blev några kort i trädgården... så här är två på sötisen och ett på sötisarna :p




Här var jag lite nervös... det hade gjort ont om han hade landat i ansiktet... :) Men han svävade så fint förbi så det var inga problem ;)



Nattinatt!
/Anna, Shappo & Ludde

RSS 2.0