Sugen på brukset

Nu vill ajg att snön försvinner, för nu vill jag börja spåra och träna inför brukset! I år ska vi starta i apellen, nån gång. har inte bestämt ngt datum än, utan tänker starta när jag känner att vi är redo. Spåret behöver tränas, och sen har vi inte ens börjat träna budföring, framförgående eller hopp-sitt-hopp.
Övriga moment "har vi", de behöver väl mer eller mindre träning, och det värsta är som sagt linförigheten och platsen. Linförigheten funkar inte, eftersom det är koppel - tar jag av kopplet går det mtcket, mycket bättre, men det känns inte som att han fattar att det är ett moment när jag har kopplet på. Nu har jag legat lågt med linförighetsträningen medvetet, eftersom jag ska till Pia snart, och vill få hennes hjälp då så att jag gör rätt. Han blev ju tyvärr även ganska låg i höstas vid just det momentet...

Sugen är jag iaf! =) Annars går det fint, alla andra lydnadsmoment sitter fint tycker jag, det är ställandet då. Men jag ska erkänna att jag tränat dåligt under vintern på det också, så jag får skylla mig själv.

Freestylen däremot går finfint! har börjar träna in nya trix med båda, Ludde har fått börja lära sig "vänd om" och det går än så länge bra, första delen av momentet sitter. Imorrn ska vi fortsätta på del nr 2. "Zack" går sakta, men säkert, framåt. Första porten funkar med hjälp nu, så nu är det andra porten som ska börja tränas.
Shappo har jag tränat balans med. Jag har tränat att han ska kunna stå på bakbenen längre och hålla balansen en längre stund, både då han står stilla och rör sig. Har även tränat att han ska förstå momentet från olika positioner, och det har också gått bra!

Nu ska jag o mina duktiga grabbar slappa i soffan, vi har huset för oss själva ikväll, för husse jobbar kvällen.

Trixig schapendoes

Tränade freestyle med dem båda igårkväll, ute på gatan som jag skrev om i tidigare inlägg. Ludde gick kanon, han kan första ingången nu med "zack"! Ska befästa det lite nu, sen försöka med nästa ingång och minska retningarna. Poletten kanske har ramlat ner nu, kul!

Shappo var het på gröten också, det är så härligt nu när han är så mycket mer fokuserad och man ser att han vill, vill, vill nu! Vi kan nog börja träna lite mer på allvar nu. Vi körde lite frestylemoment som han kan igår, och ett och annat utvalt lydnadsmoment. Testade två nya trix: ett när han ska sitta bakom mig och komma fram mellan benen på mig, äsch, jag kan inte förklara, ni får kika på bilden nedan! O ett där jag har en stång/pinne som an hoppar över, över den, fast mellan mina ben. Jaha, det var också svårt att förklara, och det har jag ingen bild på. Får försöka fota lite mer någon dag :)


Det här var det första momentet jag försökte förklara.


Han har bra balans min lilla pappis...


Nytt trix! Tass mot fot.

Ha en bra dag! Nu ska matte till jobbet!


Ludde kan höger/vänster!

Nu är det ingen tvekan längre om att Ludde kan höger o vänster.. =)


Vänster....

... och höger!


Har definitivt några roliga trix nu till freestylen, de vi fortfarande håller på att läsa oss är:

Zack (backandes slalom mellan mina ben)
Om (backa runt mig)
Spinn (snurra, fast åt andra hållet)

Sen är det inte "bara bara" att sätta ihop ett program... svårt att välja åt (fast jag tror verkligen att jag har hittat en som passar mig o Ludde väldigt bra.. hehe), svårt att komma i vilken ordning man ha ha trixen så att de flyter i prgrammet och till musiken. Helst ska man ju använda sig av hela planen också... inte alls lätt..

Men kul är det! Älskar att titta på andras freestyleprogram på youtube...
Här är några favoriter...

1. Det är ett av de coolaste programmen jag sett... har haft den i bloggen förut, men den kan inte ses för många gånger! Helt underbar!
 
2. Charlie Chaplin. Också helt underbar!
 

3. Mary Ray och hennes hundar på The Underdog Show...
Hmm.. jag har fullt upp med att träna EN hund i taget... Kan ni se mig göra detta med Shappo OCH Ludde SAMTIDIGT? :)

ny träningsplats

Under de åren jag har pluggat (på distans) har det varit kanon för träningen med hundarna, jag kan ju passa på att gå ut på dagtid medan det är ljust ute och köra igenom dem... Men nu på vintern när det för det första är hur mycekt snö som helst, och jag kommer hem tidigast kl 16.30 så då är det ju mörkt... det är inte alltid lätt att kunna träna.... Att pulsa omkring i tre dm snö och försöka köra lydnad är inte det lättaste om man frågar mig.

Men, jag har kommit på var och hur vi kan träna. Efter jobbet brukar jag ta en promenad med dem, och sen behöver jag in och laga mat och fixa lite i huset och plugga lite (läser fortfarande på halvtid..). Men senare på kvällen, runt kl 21 brukar jag gå ut på vägen utanför huset. Det är plogat och vi har gatuljus! Det är kanin att träna där! =) Sen tränar vi en del inne också, men efter att vi la nytt golv i köket, där vi brukar träna, har det blviit så halkigt, så det är svårare nu än innan. Men ute på gatan funkar det faktsikt ganska bra.

Nu ska jag ut med dem snart, ska ta en promenad in till stan. Ska passa på att träna lite där också då. O trots att jag älskar vintern, med snö och mys och allt vad det innebär... så måste jag säga att jag längtar till sommarn nu!


 
vet att jag har haft den här bilden i bloggen förut, men jag älskar den ;)


Härligt att slappa under studsmattan...


Eftermiddagspromenad i medelhavsvärme...

Har blivit ganska mycket freestyle på sistone, och har nu ungefär den första minuten klar till programmet med Ludde :) Blir nog lättare när det börjar bli vår och man kan köra lite lättare utomhus ;) men änsålänge tränar vi på gatan.
Tränade lite lydnad med Shappo häromdagen och han var så himla duktig! =) Hoppas som sagt att vi kan börja träna ltie agility igen till sommarn... med Sandra & Tascha! Det är helt otroligt vilka framsteg den hunden har gjort... det är en helt annan hund! Lugnare, tryggare, det märks att han mår bättre - och det gör mig så himla glad!

Längtar tills den 28 feb-1 mars också, för den helgen ska jag på tävlingspsykologihelg hos Pia, med Ludde! Det ska bli jättekul, även om jag redan nu är ltie nervös. Tro mig, jag behöver verkligen den kursen! =)

Haha nästan samma utmaning igen!

Förra veckan tog jag en utmaning av Caroline o Lukas - idag blev Ludde utmanad av Anna o Dino. Samma grej, fast istället för fjärde kortet var det sjätte.. hehe. We do it again! =) 

 
Haha... goa vovvar! =) Sommaren 06, hemma hos svärföräldrarna. Ställde fram en stor balja med vatten för att hundarna skulle ha ute och Ludde började "koka vatten" och efter ett tag plaskade han med tassarna och ställde sig i med frambenen. Jag o svärmor gick in för att hämta kaffe och då hade Ludde satt sig i baljan. Vi skrattade och tog kort på honom, sen hämtade vi Henrik och Ingemar (svärfar). När vi kom tillbaka då (igen, hehe) så hade han tryckt ner hela sig i den lilla baljan (som för övrigt var Henriks badbalja när han var bebis) och låg o svalkade sig där.... sötaste lilla Ludde :)
Lilla pappisen är klippt... sötisen ;)

Så. Det var en utmaning till ;) Orkar inte utmana några fler i min tur.. (oh no i'm breaking the rules...) men vill ni ha den - ta den! =)

Snodde en utmaning...

... som jag hittade hos Caroline och Lukas! Perfekt söndagsnöje =)

*Gå in i mappen "mina bilder" på din dator
*Gå till 4e mappen och välj därefter 4e bilden
*Visa bilden på bloggen och skriv därefter något om den

Nog för att FYRA är mitt oturstal... hehe, men det blev ju faktiskt ett av mina favoritkort :)


Julen 2006, jag ska ta julkort på Shappo & Charlie (roligt att vi hade så mycket snö den julen...). Älskade Charlie, vackrast i hela världen... O underbara lilla charmnissen Shappo, stackarn ser ju inte nåt för att mössan har åkt ner över ögonen... =) Blir tårögd bara av att titta på bilderna av Charlie, önskar så mycket att han fanns kvar..

Lägger upp några bilder till från detta tillfälle, titta på Shappo, är han inte söt så säg :)


Hallå! Matte, jag ser inte nåt! Hallå!?


Mina snälla pojkar... ställer upp på allt!


Bättre utan mössa o pannband ;)


Mina fina killar...


Saknar dig Charlie...

RSS 2.0