Playdate med Tinnis

Ludde o Tinja ska leka idag;) Godingarna! Shappo får vara hemma idag, men vi var ute förut och tränade lite och tog en promenad.

Sandra ringde förut också och började helt oväntat babbla om agility och jag kände hur det drog i hela magen, har inte saknat agilityn så mycket på sistone faktsikt, har väl inte tänkt så mycekt på den. Men nu när Sandra tog upp det och jag ser hur mycekt Shappo har utvecklats och blivit en lugnare/tryggare hund kan jag se att det finns möjlighet att testa agilityn igen och se om vi kan hålla det på en lagom nivå utan att han ska behöva känna den negativa stressen igen som hände sist. Vore jättekul, för nu är jag verkligen sugen! :) Han är ju jätteduktig på agility också lilla Shappisen.. :p

Nu ska jag o Ludde iaf till Penny o Tinja och kolla in det senaste i hennes nybyggda stall och bara stri :)


Shappo sommaren 07


Tinja o Ludde i skogen -07

Shappo a.k.a. snowball?

Efter lite lek i snön ser lilla Shappisen ut såhär... :p





Inte bara gos att va en Schapendoes.... ;)

En utmärkelse till vår blogg!

jag är överdrivet trött, har huvudvärk och min energi är knappast på topp, men jag blev genast gladare när jag fick se att bloggen har fått en liten söt utmärkelse av söta Caroline & Lukas! TACK! =)

"Dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta, inte upptagna av utmärkelser eller själviskhet. Syftet är att sprida vänskap. Vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar, ju mer utmärkelsen sprider sig.
Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!!
Kopiera in texten och bilden i din blogg och skicka sedan vidare utmärkelsen till 8 andra bloggare
"

Så vi vill skicka denna vidare till

Rebecka med "de fina sex" (ett helt lappisgäng!) :)
Sandra med Tascha & Akilles
Kattis med Ghetto & Tarass
G & Dino
Penny & Tinja
Cecilia & Colin
Emelinda med Berra & Mandus
Murre & Milton

Några är rena hundbloggar, och några är kompisar med hund :) Men ni är värda en utmärkelse allihopa! =) 

Puss, vov och vift från Anna, Shappo & Ludde
 


Luddes nya halsband



Snyggt väl?! =)

Tyvärr hade jag inga bättre bilder, men ni fattar ;)





Trötta på maten

Nu ligger hundarna och vilar sig på maten. Ludde har letat efter sin mat i snart 25 minuter ute på gräsmattan, och Shappo fick sin mat serverad i aktivitetskulan. Han måste ha varit hungrig, för han tröttnar väldigt fort om det inte är ngt jättesmaskigt. Men nu fick han bara sin mat och han fick i sig mer än vanligt t.o.m! =)

Har pappa och svärföräldrarna här som grejar med golvet i köket, så det blir ingen träning förrän senare ikväll, men då ska vi träna targetsticken, klicksticken eller targetklickern eller vad man kallar den... kär pryl har många namn ;)

Måste säga att båda hundarna har börjat fatta "front" =)

O när Ludde börjar bli säker på klicksticken ska jag lära in att han kan backa framför mig, alltså han står med rumpan mot mig och vi har ansiktet åt samma håll. Det ska bli kul!


Inte så lätt att träna...

... på vintern när man har tröja över tröja över tröja, två jackor, tjocka vantar, stor mössa, 40 kg byxor och kängor på fötterna som är tunga som bly att gå i! Man ser ju knappt hunden ;) Haha...

Ser vi inte smidiga ut så säg! :)


Två filmer


Två filmer från några veckor sen när jag o G var ute på isen med Shappo, Ludde, Dino och Colin!

"STUMFILM"

 
"HUNDLEK"  Hahaha, musiken passar så bra ;)

Återträff

Igår hade jag och Rebecka återträff med kursarna som gick valpkurs för oss i höstas, vi hade hyrt ridhuset i Sörtomta. Sandra var med och var gästinstruktör, så vi var tre instruktörer och "bara" fem av kursarna kunde komma ;) Synd att inte alla kunde komma, men skönt ändå att hinna prata och hjälpa. Valparna hade väst en hel del och det var så kul att se dem!

Ludde fick vara med och yra omkring i sitt fina täcke ;)


På kvällen tog jag en promenad med Shappo när jag kom hem och när jag skulle knäppa ett kort av honom i mörkret, för jag hade ändå kameran på mig, visade det sig att han är ett spöke... spookey ;)

O nåt jag måste berätta, som är så himla kul - igår på promenaden med Shappo kom jag o tänka på hur det var för ett år sedan. Då bodde vi fortfarande på Prästängen och jag avskydde promenaderna. Vare gång vi mötte en hund blev det skällande, utfall och konflikter mellan mig och Shappo. På våren -08 tränade jag för Pia A  och fick gladeligen höra att det inte var en agressiv hund jag hade, vilket var jätteskönt att få bekräftat, för även om han aldrig gjort något mot en annan hund började tankarna ändå skena ditåt.. tänk om... Men Pia berättade för mig att han var osäker, och inte kände sig trygg. Han såg alltså inte mig som en ledare som han kunde lita på, vilket iofs i sig var mycket ledsamt och rent utav pinsamt, jag kände mig väldigt misslyckad - men äntligen visste jag vad det berodde på och kunde börja ändra mitt beteende och förändra situationen. Pia visade mig hur jag kunde arbeta med honom, och jag körde stenhårt under flera månader. Det var en jobbig, krävande och ibland tråkigt period, men jag såg framstegen. I höstas mötte vi hundar med slakt koppel och han gick utan problem vid min vänstra sida, även om den mötande hunden skällde mot honom. Han är inte totalt obebrydd, han kan börja flåsa lite, han tycker säkert att det fortfarnade kanske är lite obehagligt, men han lämnar inte min sida och kopplet blir numera aldrig sträckt vid våra promenader.

Igår när jag tänkte på det här kom jag ihåg hur jag för ett år sedan tog omvägar när jag såg att vi skulle möta en hund, och idag letar jag efter hundar som vi kan möta! Ser jag en hund så jag jag gärna i den riktningen, så att vi möter den.
Så även om det var tufft att erkänna för sig själv att ens hund inte litade på mig i dessa situaioner och kände att han själv var tvungen att gå in för att ta ansvaret, så var det mycket lärorikt och nyttigt, för det ledde oss till den relationen vi har idag! Jag har vunnit Shappos förtroende och bara tanken på att jag letar upp hundar på våra promenader som vi kan möta känns som en stor vinst.

Efter den sena kvällspromenaden med Shappo tog jag ett ännu senare träningspass med Ludde. Gjorde en platsliggning först, och kom på att jag var tungen att springa in och hämta klickern, så det blev t.o.m. med "gömd matte". Men han låg stabilt och säkert kvar på gatan när jag kom tillbaka :p

Vi tränade lite lydnad, sen gick vi in och tog natten.

/Anna, Ludde och Shappo
Se vår hemsida

Shappo är hängig



Hehehe ;) Tokiga lilla hund :)

Shappo är hängig



Hehehe ;) Tokiga lilla hund :)

Bilder jag älskar.

Några favoriter från gårdagen.


Finaste pappisen


Ludde tänker "Hmm.... det här går inte som planerat... "


"Hö, hö, hö - jag gnager lite på honom så kanske han försvinner... "

Han ser så galet och härligt lömsk ut! Han ser ju nästan tecknad ut, man kan se hånflinet ;)

O den absolut skönaste bilden, låt mig presentera SPONTANT HUNDKAOS.


Se mer? Kika in på http://picasaweb.google.com/galengolden


Nytt täcke

Igår köpte jag ett täcke till Ludde (för att han inte ska bli kall om lederna när vi är ute o tränar i kylan och han får ligga o vänta mellan passen, han har ändå D-höfter... ) men tyvärr var det för litet. O storleken större fansn inte hemma, så jag kollade på ett annat täcke istället och det fanns hemma så jag bytte och tog det. Passade perfekt och känns varmt och skönt. Snygga reflexer också :)




Massa massa bilder

Nu har jag lagt upp bilderna i webgalleriet, som ni hittar här!

ENJOY! :)

Världens bästa modell

Shappo. Bättre modell är Shappo går nog inte att få tag i (inte i mattes ögon iaf, hehe). Ludde är ju gudomligt vacker, och en bra bild på honom är något man kan drunkna i, absolut, men det finns ingen annan hund som speglar så mycket av sin personlighet i bilder som Shappo - dessa underbara tokiga charmiga kort som man bara måste le åt...

Det är nån slags error på webalbumet så jag kan tyvärr inte ladda upp några bilder ikväll, men jag måste bara lägga upp några godbitar på Pappisen.









Förstår ni vad jag menar? ;)

Kattis - är det den här sötrumpan du menar? ;) *gapskrattar* =) Lilla paddPappi =)

Ny korg!

Idag kom pappa hit med en korg som han fått köpa av en arbetskollega. Vi trodde först att det var en biabädd, vi hade fått för oss det när de hade pratat om det första gången, men icke sa nicke. En jättevacker flätad trådkorg var det!

Han tyckte att den va fin och att den passade så han tog med den och frågade om vi ville ha den trots att det verkligne inte var en bia-bädd som vi hade trott. O den är så fin! :D Shappo gick direkt och kikade på den och när jag la i en filt kröp han upp i den och myste in sig. Sen la jag i två kuddar och nu är det nog Shappos favorit. Ludde har också legat i den, den är så stor så den är perfekt åt dem båda, dock inte samtidigt :)

Ska kika om jag kan få tag på nån skumgummibit att skära till och ha i botten, och sen köpa nåt täcke som kan ligga ovanpå,och lite filtar, då blir det nog jättemysigt :)




Gonatt!


Isaktivitet

Jag o G har varit med hundarna på isen, och de har sprungit sig ordentligt trötta =)

Tog knappa 800 bilder, hehe, och väl utvalda kommer ikväll på webgalleriet =)

Smakprov:



 Sååå många roliga bilder, världens magträning o ens kolla igneom dem ;)

Hundboken beställd


HUNDBOKEN Classic 2009
Den här var en grej som jag var så säker på att jag skulle få i juilklapp, men det fick jag inte. Tänk så det kan bli ;)

Nu har jag iaf beställt den, för den MÅSTE jag ha. I den skriver jag alltid upp vad vi tränar/ska träna varje dag, träningshelger, kurser och tävlingar.
Bra upplägg med en vecka per uppslag. Enda jag skulle vilja ändra på är omslaget, vore kul om det var en tom plastficka så man kan ha sin eget foto som omslagsbild.

Nu blir det morgonkaffe. Har precis kommit in med hundarna.

Galleri

Nu har min hemsida ett galleri.

Gillar inte (!) funktionen för galleri som är inbyggt på hemsidan så jag har gjort ett webbalbum från Picasa istället. Praktiskt om än inte jättesnyggt...

Bilder från 2009 kommer att ligga där, som om du blir nyfiken, gå in på hemsidan, klicka sen på "galleri" i menyn och där finns länken.

Kalla träningstider

Idag efter många sysslor och ärenden fick jag äntligen tid för hundarna. Körde lydnad med Ludde ute i kylan.

Körde lite läggande och ställande först. Läggandet är som vanligt, det är bra, men inte riktigt pang i backen så det krävs väl lite övning. Ställandet har jag inte tränat på rätt länge, så jag är glad att han gjorde rätt. Jag körde både röst + tecken och det var så kul, för han var på väg att sätta sig, men tänkte till och reste sig upp igen så då slängde jag en boll över huvudet på honom, och sen var det ona problem. Dock när man plockar bort ett av kommandonen blir det direkt en osäkerhet och visst, han stannar och står, men han tar några tveksamma steg först.

Sen körde vi linförighet, fast utan koppel - dumma dumma Anna, jag ska träna med koppel och bara med koppel!. Jaja, iaf så har vi inte tränat linförigheten så mycket på sistone, för det gick ju utför med det momentet i höstas och jag kände att jag vill ha hjälp när jag gör det. Men idag körde vi lite och han var helt fokuserad på mig och det var inga som helst svajningar eller borttappad fokus. Nog för att han inte går i position, han ligger före mig, men eftersom han blev "låg" och osäker i höstas vid det momentet är jag toppenglad för att han gjorde det med sån stor glädje och fokus nu, även om positionen var fel.

I köket blev det en del klickerträning, med dem båda. Har inte börjat med klicksticken än, det blir nog imorrn ;) Men de är så duktiga, båda mina grabbar. Senare på kvällen kom Brittans "Womanizer" på radion och danssugen som jag blev höjde jag radion och svängde loss (hehe), då kom Ludde och ville vara med, så jag dansade med honom och vi bara körde de trix och moment vi kan inom freestylen och även om det kanske inte skulle vara nog på en tävling så kändes det ändå som att vi hade samarbete, glädje och utstålning ändå när vi dansade i köket :p
Trixet med freestyle är väl ändå att man ska ha en låt man vill dansa till, som passar hund och förare och att det syns att man har roligt tillsammans!

Har ju börjat med program åt båda hundarna, ska blir kul att börja träna in det sen på riktigt med dem =) 



Ska se om jag kan somna nu så kanske jag kan gå upp i tid imorrn så jag hinner träna med Sandra! =)

Retrieverlek. En lek för sig.

Ludde och Dino. Ludde är världens bästa hund- /valpvakt och Dino verkar tycka att Ludde är coolast i världen :)


Bita bita gnaga...




Got you!


Ni tar jag dig!




I siiiiiiing..... because im haaaaaappy!

Utflykt!

Igår var jag och "gänget" iväg och grillade i Vassvika, 11 pers och 4 vovvisar =) Mycket mysigt! Tyvärr var det för mörkt för att jag skulle få några riktigt fina kort, men det blev iaf kort och även om de inte är så bra har de iaf sin charm!


Lilla Colin

Colin o Dino busar


Ludde snosar... mmmmm va det fanns mycket att snusa på!


Vackraste labben jag har sett!


Ett rådjur! :) Näää det är ju Gordon! O Dino aktar sig bakom


Va!? Sa nån korv!?


PUSS! Det är mycket fjäskande....


Vem trampar på vem?


Det här hade blivit en så fin bild om bara inte den dumma kvisten varit ivägen! O när jag flyttade mig så stack han... nähä?


Hhehe, så söt i sina kläder :p

Retrieverlek.

Klickstick!

Ätnligen har jag fått en klickstick/targetstick! Det blev en inhandling av lite julklappspengar ;)


Oj dålig skärpa, men det känns som det kvittar ;)



Nu ska det tränas :o)

Heldag på isen

Nu är vi hos hundarnas "´farmor och farfar" och vi har precis kommit in från en rolig promenad och lekstund på isen! Henrik och hans pappa åkte skridskor medan jag och svärmor tog våra vanliga fötter och promenerade ;)

Hundarna tyckte verkligen det var jätteroligt, och det var en "bra" is, inte särskilt halkigt. Det var mest Shappo som hade lite problem när han skulle vända på en femöring - som hans vanligtvis är kung på... inte riktigt lika lätt på is :) Shappo fann en pinne, en rätt stor, som han vägrade att släppa... han sprang i cirklar runt oss och stoltserade med sin pinne, och det var så häligt att se, för han brukar vanligen tröttna på allt efter några minuter, men idag hade han jättekul, även när inte vi eller Ludde lekte med honom. Gladast var han när Henrik jagade honom på skridskorna, shappo tyckte "mera mera!", Henrik tyckte "flås flås..." =)

Fick många härliga bilder, men jag ska fixa lite med dem sen när jag kommer hem, men ett par måste jag bjuda på redan nu, för en del är ju bara så charmiga :)








RSS 2.0