Födelsedagskalas

Idag har vi haft lite födelsedagsfirande för mig :) O jag bara måste lägga ut en bild på ett av paketen... =)
ETT HOPPHINDER!


Shappson provhoppar... rätt högt! :)

Det är min käre svärfar som har byggt det! Kunde inte ha valt en bättre svärfar, eller hur!? ;)

O så vill jag säga TACK till alla som gratulerat oss till tävlingen i föregående inlägg. Jag blir så glad! =)


JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

JAAAA!!! Idag segrade vi! =)

Allt bara flöt idag, och det kändes SÅ bra!

Plats                          10
Tandvisning             10
Linförighet               8,5
Läggande                 8,5
Inkallning                  9
Ställande                  10
Apport                        5
Hopp över hinder   10
Helhet                        9
 
Poäng 182: 1:a pris och klassvinst!

STORT GRATTIS till
Sandra & Tascha till ett förstapris i tvåan!
Jenny & Bisse till klassvinst i tvåan!
Agnetha & Eros till klassvinst i trean!
Pia & Caisa till segern i ELIT!

Jag var så lycklig när jag kom av planen att tårarna nästan kom! O jag slängde mig runt halsen på Pia som nästan ramlade omkull av min brottningskram :)
Det finns bara en sak som suger med den här dagen och det är att jag har varenda tävling hittills filmad, med idag filmade vi inte.... och det var ju tråkigt - för det hade faktiskt varit kul att haft detta på film! :)


Jag&Ludde - förstapris och klassvinst i 1:an, Sandra&Tascha - förstapris på 176 p i tvåan!


Caisa - läggande under inkallning, här är hon alltså påväg ner i ett ligg ;)


Jenny & Bisse i glädjeskutt :)

Jag är så stolt! O glad och lycklig! :) TACK alla som peppat och stöttat! :) KRAM KRAM kRAAAM


Mattes lilla gubbe fyller fem år idag!

Underbara lilla Shappisen... lilla Shappo, pappis, pappi, tappo, gubben (eller "gôbben") :) HIPP HIPP HURRA HURRA HURRA för dig, för idag fyller du FEM år! Stora gubben nu ju! :)  

Bättre själsfrände och vän kunde jag inte önska mig.

Vackra vackra Shappo!


Shappo 16 veckor

Kommer tyvärr inte åt mina gamla bilder, för de ligger på den externa hårddisken och jag har ingen sladd :( Annars hade det varit kul att lägga upp bilder från varje år på honom... :) Men det får bli några favoritbilder från de senaste åren istället :)


Shappo på isen i vintras. Paddrumpan! :)


Stilhoppet :)


Underbara vackra vallare!


Finaste pappisen...


Sötare kan ingen vara..


Kärlek


Chokladögon!


Tuffis? :)


Mattes modell ;)


'Tittut!






Hahahaha









ÄLSKAR DIG SHAPPO!

Tävlingskurs på tisdag

Var hos Pia igår och tränade med Ludde.
Tränade linförigheten först, det gick inte alls bra :( Jag tror att jag var lite nervös (prestationsångest), för Henrik var med. Andra passet när han inte var kvar längre gick det mycket bättre!
Han får inte vara med när jag ska tävla i helgen :)

Sen ska tilläggas att jag slarvar ngt kopiöst med att köra linförighet med koppel! Jag tränar 9 av 10 gånger fritt följ - inte linförighet, som jag borde göra! Pia sa att han troligtvis inte riktigt fattar att det är ett moment, att vi faktsikt tränar... Inför helgen ska jag bara köra med koppel - jag ska verkligen försöka!

Ställandet fungerar! Har hittat ett bättre tonläge, ett lite lugnare... och det viktigaste jag ska tänka på i momentet är att GÅ GÅ GÅ GÅ GÅ! Även i linförigheten, men i ställandet står han inte om jag tvekar, men jag går går på så ställer han sig rätt snyggt..

Apporten gick mycket bättre idag. Under en tvåårstid har vi gått igenom dessa stadier:
1. Ludde vill ha den, tar den, men ställer sig upp eller tar ett varv och stoltserar med den.
2. Vill ha den, men om jag påminner om att han ska sitta så orkar han inte tänka och spottar den (men ser jäkligt nöjd ut för det - har alltså inte förstått).
3. Matte får panik på apport-F*N och skiter i den, lägger bort den och förtränger den.
4. Tar fram den igen efter knappa sex månader och hetsar lite, lägger tydligen upp en bra träningsporocess för han håller apporten! OCH sitter! Han håller och sitter! Ända tills jag tar den, alt. kastar leksak. Lika glad och sitter fint i 2 minuter, som 5 sek. LYCKAT!
5. Ludde vill inte ha den. Mellan stadie 4 och 5 har det hänt ngt som jag inte lagt märke till. Han vänder bort huvudet och stänger munnen när jag håller fram den.
6. Tur nog kom stadie 5 under Pia-kursen så vi får hjälp istället för att matte får panik igen och lägger bort den. Har börjat tränat på nytt sätt nu: leker och hetsar, har honom på vänstersidan medan jag går/springer/leker och håller fram den, när han bjuder in och tar den säger jag "apport" och BRA! Klappar lite, springer lite, lugnar försiktigt ned oss och säger "fot", går saktare och saktare och gör slutligen halt. Låter honom sitta X antal sekunder, alltid mer än fem, tar apporten och tar fram GALENSKAP, galen matte och leksak! OM han spottar den korrigerar ("öjar") jag, och blir direkt överlycklig och tjohar igen när jag stoppat in den i munnen på honom.

Att korrigera honom: berätta tydligt vad som är fel och ännu mer vad som är rätt funkade jättebra, han såg direkt lugnare och gladare ut när han förstod vad det var det gick ut på, vad han skulle och inte skulle göra. Redan igår på ett tiominuterspass såg man stora förändringar. Inget tugg eller rull, om han bara håller den så håller han den! O som innan, lika gärna i en minut som fem sekunder. Nu ska vi bara få honom att vilja ta emot den.. :)

Hann knäppa lite kort igår... fick tyvärr inget på den fjärde hunden, Maar (osäker på stavningen..). Nästa gång! :)

Såhär lagom korkad ser jag ut när vi ska träna ;)


Söta Tilda!


Häftiga Leia - medsiktet inställt på targeten!

Tävlingen i Kil förra helgen

Igår kom jag och Henrik hem från en minisemester nere i Blekinge, Norje (Sölversborg), där vi varit ons-sön på Sweden Rock! Det har varit så himla kul, men nu är man tillbaka i verkligeheten igen :)

Tänkte dra förra helgens resultat, det blev ju inte resultat - men det kändes jäkligt bra! Hade vi bara inte nollat ställandet och apporteringen hade det ju faktsikt gått bra tror jag :)

Plats 10
Tandvisning 10
Linförighet 6,5 Vid sväng, brister i kontakt, sitter ej, sne sitt
Läggande 8 Steg
Inkallning 9,5 Avslut
Ställande 0 Förare stannar
Apportering 0
Hopp över hinder 10
Helhetsintryck 7 Busar mellan moment

Summa 137.5 p - Tredje pris

Mina reflektioner:

Laddning/uppvärmning innan start
Åkte dit 3 h före start, hade god tid att låta Ludde känna av stället och pejla av lite. Det gjorde nog mig ganska lugn! Han var även första hund på plats, och behövdes inte slängas in i en miljö med 40 andra hundar på en gång. Om möjlighet finns kommer jag att vilja göra så när jag tävlar i framtiden - vara på plats i god tid innan, helst först!

Nu har jag en värmekänslig hund och det var typ 80 grader ute, och helst vill jag att han ska få vara med och pejla av i god tid innan platsen (har haft skräck inför den eftersom han gick upp första tävlingen), och inför momentdelen vill jag helst att han ska få sitta i bilen en stund, för då laddar han rätt bra. Nu hade jag honom ute i ca två timmar innan platsen och det kanske är lite överkurs, men samtidigt så lugnade det mig, vilket i sin tur även hade positiv effekt. För jag hade en god attityd inne på planen när vi la platsen - det var inte värre alls än på träning, och det gick ju så fint, så fint!

Innan momentdelen fick han nu sitta i bilen ca 20-30 minuter. Lite kort, men det fick ju gå an.

Tandvisning - Ja, ser gärna momentet som ett moment, här stod vi och pratade och jag kom av mig lite. De frågade om jag var nervös osv.

Linförighet - Kändes kanon! Första sträckan bort till helt om halt, som innehöll tre raksträckor, halt, vä och hö sväng kändes skitbra! Han höll bra i koncentration, både jag och Ludde hade fokus och jag en bra hållning och svängarna kändes också bra! Sen på tillbakavägen släpte han lite i fokus, men ändå inte så mycket att jag på ngt sätt blev missnöjd. Han släppte även i båda svängarna tillbaka, och på filmen fick jag se att han inte satt i en halt, det såg jag inte då... MEN! Från det som var i höstas i detta moment, till det han presterade i den här tävlingssituationen är en helt fantastisk skillnad och jag kan inte vara annat än nöjd!

Läggande - Mjo, helt OK, det är ju rätt segt om man jämför med hur det har sett ut, men jag vet ju vad det beror på :p Jag har slarvat och inte delat upp momentet och belönat snabba ligg, utan när jag väl tränat läggandet har jag kört hela långa momentet i ett kör.. O nu på sistone har jag bara (!) tränat ställandet.

Inkallning - Nöjd

Ställandet - En vecka innan tävlingen hittade Pia ett inlärnignssätt som Ludde fattade och tog till sig, har ju haft otroligt krångligt med ställandet, och han har verkligen inte förstått. Tidigare tävlingar har jag haft dubbelkommando och alltid fått poäng, men nu ville jag göra ett riktigt ställande! För även om det inte var k.lockrent, så kunde han på bara röstkommando! Men icke sa nicke. Han stannade inte, och jag valde att stanna till och kommendera igen för att han skulle få göra rätt - och vips så kom nollan tyvärr :( Men skit sak samma. Jag vet att jag tvekade på planen när jag sa "stå" och dessutom tittade på honom, så att han inte stannade är inte konstigt.

Apportering - Stoppar in apporten i munnen på honom och han spottar den, så att vi får nollan är då inte konstigt :) Nu har vi börjat träna in apporten på ett helt nytt sätt, så får vi se hur det går nästa gång ;)

Hopp över hinder - vår första tia på momentdelen! :)

Helhet - Är rätt nöjd med 7:an, jag tjoar och leker rätt mycket inne på planen mellan momenten, och jag tar hellre en sjua och har en glad och lycklig hund på tävlingsplanen, än en tia och tappar motivation. Senare kanske det räcker med ett bra! och lite klapp, utan att han tappar motivation, egentligen kanske det skulle funka redan idag... Men jag blir så glad och stolt efter varje moment vi utför på planen, och det vill jag att min hund ska veta!

Nu ska jag skynda till jobbet. Men summa sumarum: vår bästa tävling, pga postiv energi, trots att vi tidigare fått bättre resultat... :) Kram!


Tävlat i helgen

Tävlade i helgen, tyvärr har datorn krånglat så jag har inte vågat vara inne på den.., om den skulle krascha :( Nu ska jag iväg till universitetet och skriva tenta... håll gärna tummar och tassar för mig!

Tävlingen gick bra, är supernöjd. De moment han gick bra på gick han skitbra på! :) Tyvärr nollade vi både ställande och apporten, men så kan det gå :) Ska skriva mer om den imorrn... :)

RSS 2.0