Viltspårsfilm :)

Idag var jag och Rebecka i skogen med allmänlydnadskursen mellan 9 30 och 13 30 och testade spår, och Reb visade viltspår med Troya.

Sen var det bara att åka hem, kasta i sig en smörgås och packa in blod och klövar i bilen och åka på tur igen. Nu var det dags för att låta mina monster gå viltspår, så länge sen sist och jag vet hur mycket de älskar det! :) Är verkligen sugen på att göra anlagsprovet i sommar också och då gäller det ju att träna.

Idag la jag två lite olika spår åt hundarna.
Ludde fick ett spår på ca 200 meter med två vinklar. Rakt fram ca 100 meter, högervinkel, rakt fram ca 80 meter, högervinkel och rakt ca 20 meter. Droppade ca 2 dl blod på den sträckan.
Shappo fick ett spår på ca 300 meter, något längre, med två vinkar och bloduppehåll på ca 5 meter. På hans spår droppade jag bara 1,5 dl blod.

Ingen av dem har gjort mer än en vinkel tidigare och Shappo har inte tidigare stött på bloduppehåll - men det gick ju fint som bara den!

Båda hundarna hade ett fint tempo och var säkra på sin uppgift, tog vinklarna bra. Shappo tog sina jättebra, lugnt och säkert, Ludde var lite flamsig i första vinkeln.. lite "men va f*n, det var ju precis här, var tog det vägen? var, var var?", men när han hittade det så varvade han ner igen och kom tillbaka i det lugna jämna tempot. Andra vinkeln tog han mycket bättre.

Och som vanligt markerade de klövarna jättefint, Ludde var så stolt att han nästan vägrade släppa den, och Shappo råkade bita av halva klöven.. ouups ;) Tyvärr berömde jag Shappo lite tidigt när han markerade sin klöv, för han kom av sig och tittade upp på mig, annars brukar han kasta sig över den.

Lite bilder.... men tråkigt nog kass kvalisort på dem, kameran är tyvärr inge bra :(


Redo för att lägga spår!


Haha, kolla Shappo psyco-blick ;)


"Ska kolla reglerna så du gör rätt, matte!"


Mm... Ludde ser en frolic ;) Sötaste små grabbarna!

 
Genom vitsippornas land och över stock och sten!


Lyckliga lilla skrutten!

O så blir det en liten filmsnutt på Shappos spår... Jag kan ju inte jättemycket om vilspår, men jag tyckte han gjorde det bra! Vinklarna tar han lugnt och fint, och han jobbar i ett jämnt tempo. O vid bloduppehållet tycker jag han arbetar på bra. Har gjort små anteckningar vid vinklar och bloduppehåll.... sen får ni bortse från mitt pipiga skrällande i slutet.. hehe, man låter inte på film som man gör i sitt eget huvud. Det är iaf en sak som är säker! =)



Mums Fillibabba!

Kommentarer
Postat av: Maria

Han verkar spåra mycket noga din Shappo- Kul att se!

Ja, jaktträningen visste jag inte heller så mycket om från början men efter att jag gick kurs & fick träningsvänner som är duktiga inom jakten har jag börjat förstå mer:-) Det är sååå kul, speciellt eftersom Rocky får utöva det han är avlad till att göra. Han älskar det!

2009-05-18 @ 00:43:10
URL: http://rocky.cybersite.se
Postat av: Caroline o. Lukas

Jättekul att se er spårfilm! Skickligt gjort att lyckas filma hela spåret utan att själ vstå på öronen ;) Det ser riktigt snyggt ut, noggrannhet och fint tempo.



Mm det gäller ju att få tummen ur och lägga spåren...Hittade idag en spårbok som innehöll 5 övningar + ett "anlagsprov" så nu har jag till och med karta på hur jag ska lägga. Just nu sitter jag även och planerar in readn nu vilka dagar jag ska lägga. Kanske ända sättet att få rutin på det.

Nu håller vi tummarna för att våra gossar fixar anlaget under sommaren =)

2009-05-18 @ 14:52:16
URL: http://busgolden.webb.se
Postat av: Kattis

Ååååh, typiskt! Du hann först... Ha ha, jag har tänkt hur många gånger som helst att det vore roligt om jag filmade mina vovvar under spåret och lade ut på bloggen. Och nu fick jag kvitto på att det är skoj för andra att se... ;-)



Han är så söööt å dutti så, lille Shappo! :-)



Kramisar!

2009-05-21 @ 01:40:38
URL: http://www.geocities.com/kattis_ghetto
Postat av: Caroline o. Lukas

Kan varmt rekommendera dig boken!

Kanske det kommer upp en liten planering inom kort. Lägger jag ut det så får jag ytterligare en spark i baken eftersom fler kan se den ;)

2009-05-21 @ 12:36:01
URL: http://busgolden.webb.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0