Julträning

Under  julen har vi tränat en hel del, lite neddragning har det väl varit, men så blir det ju på jul...

Vi har tränat en del lydnad och freestyle, alla tre :) tappade tyvärr bort klickern när jag var i Högvalta, och det kändes jättekonstigt att tröna utan den under de dagarna... Tänk vad man vänjer sig... sen har man kompisar som ALDRIG tränar med klicker... förstår inte hur det bär sig åt :p jag klarar min inte länge utan min kära klicker =)

Tyvärr var det en av favoriterna som försvann, men jag har typ fem till här hemma så jag klarar mig iaf!

Fick inte så mycket hundgrejer i julklapp, fick däremot pengar som t.ex. kan gå till alla hundsaker jag vill ha :) Blir nog en lliten shoppingrunda imorrn ;)

MEN.... av min älskade fick jag en ny loiten digitalkamera, min gamla blev bara sämre och sämre efter att jag tappat den i backen så det var dags för en ny. Den var lite svår att ta kort med, men jag lär mig nog. Det är ju helt nytt för mig att ga CASIO, jag som alltid kört panasonic i vått och torrt. Men just för fotografering har jag ju min digitala systemkamera. Det som jär så perry med den här som jag fick är att den är världens bästa hundkamera! Det är youtube-läge på den, så nu blir det lättare att filma och lägga upp filmklipp på hemsidan :) ME LIKE ;) 
Så TACK älsklingen min... :)  


Hundarna fick ett varsitt torkat oxbogsben, men Ludde blev dåligi magen dagen därpå så det var tydligen inte bra för honom.
Sen fick Shappo en ny aktivitetskula, för den vi hade sen innan köpte vi medan vi hade Charlie som då tyckte att det var lite onödigt att rulla på den för att få godisarna så han gjorde ett helhjärtat försök att bryta sig in i den, så det man snurrar på för att göra hålet mindre el större funkar dåligt. Så han fick en ny ;) 
Ludde fick ett "utfodringsben". Ett plastben med ett hål i ena änden där man ska hälla i maten, och som han sen ska få ut... Men det blev som vanligt: de bytte. Shappo tyckte benet var jättekul, Ludde fattade inte nåt. Däremot tyckte han kulan var rolig... så så blev det ;) 

Märgbenet jag hämtade förrförra veckan hos farfar, av den nyslaktade tjuren var jättebra också. Båda hundarna tyckte dels att det var jättegott och båda TÅLDE det! Shappo var kung på att gnaga av skinn, köttslamslor ( de få som var kvar) och fick dessutom ut all märg i båda benen... Duktiga lilla skrutt. Nåt sånt får vi skaffa  igen om ett tag.. 

Idag har min familj varit här, så de har lekt och agerat barnvakter åt ivan, min snart tvååriga systerson. De sover gott nu :p 

Nu blir det sängen snart för oss, imorrn ska jag köra lydnad med Ludde och lite blandat med Shappo :) Kanske kommer det en film emot kvällen... ;)
 

Backa

Åhhh jag måste bara säga vad duktig Ludde var igår! Jag började ju träna in backa för några veckor sen, och jag har haft stooora problem när vi inte har stöd på hans högra sida för han backa och drar sig mot min vänster. MEN! Igår på kvällspromenaden testade jag ute på gatan och han backade säkert fem sex meter HELT RAKT! :D TJHOOO!

Han är lite låg i rumpan, han backar inte sittandes som i början, men inte rhelt upprätt heller, men det vill jag inte bråka med honom om...

Nu ska jag bara träna in att han kan backa utan att jag går, jag vill kunna stå still och kommendera backa bara! :) Wish me luck! :D


Fullt upp

Dålig uppdatering men det händer mycket ska jag lova!

Det har varit så himla mycket nu och jag har inte riktigt haft varken tid eller ork till att skriva ner allt vi tränar, men såna perioder har man väl då och då..

Det har blivit freestyle och lydnad varenda dag, och det känns himla bra! :) Håller på och försöker sätta ihop ett program åt Ludde, men har liiiite problem.. eller ja, haha, ganska mycket. Det står still i hjärnan, men det kommer väl! :)
Shappo har jag försökt att träna lite nya moment med, front tex, det 'är långt ifrån klart men det tar sig.

Lydnaden, vi har vissa problem med linförigheten fortfarande. Kopplet av = det funkar, kopplet på= Ludde förstår inte att det är ett moment. Vet inte riktigt hur jag ska träna, men det löser sig.
Har ju börjat träna in en del moment för klass II och det märks hur Ludde lyser när vi gör nya saker... hoppas vi kommer ur ettan nån gång :) Haha!

Granen är på plats och hundarna är sååå nyfikna på alla paket, de går där o luktar o kikar... det ligger ju två paket som innehåller torkad oxbog så man kan ju förstå deras små sniffningar :)

Har fått en massa fina julkort också! TACK alla! Ska lägga upp dem här, men just nu fungerade inte fotouppladdningsgrejsimojjen, så det får bli senare :)


Med klicker, knäckebröd och en hög med tålamod!

Jag och Ludde började att träna "mellan" för typ två veckor sen. Första gångerna fattade han inte alls och tyckte det var mycket läskigt att befinna sig under mig, mellan mina ben.

Men förra veckan berättade jag ju att det helt plötsligt släppte och han hade inga problemn med det så vi började att gå framåt! Tjohoo :) Under veckan som gick tränade vi ännu mer på detta och det fungerade bara bättre och bättre, vi kan iaf gå några meter nu. 

Under helgen började jag träna att vi ska kunna backa i samma position, med honom mellan mina ben. Då blev det svårare. Själva "backa" har han förstått nu när jag går emot honom, så jag funderade på hur jag skulle få honom att förstå det även i en annan situation.
Jag provade att ha honom på vänstersida och backa, det gick fint. Även på höger sida. O dessutom när han gick bakom mig. Detta gjorde vi i köket några gånger och det fungerade kanon.

Så jag varvade "mellan" (framåt) och "backa" (vid sidorna och bakom) några gånger och satte sen ihop det så han backade mellan mina ben, och till slut fattade han! Så igårkväll backade vi iaf två meter, i position mellan. Tjohoo!

Problemet med Ludde är att han gärna sitter ned, han står inte. Vi har ju även haft problem med ställandet. Så när jag ska få honom att backa tex vid mellan eller när vi började träna "zack" (backandes slalom) blir det en av två grejer: endera så håller jag targethanden/fingern över hans huvud så han ska följa, men då sätter han sig gärna (och ibland vänder sig så han kommer mitt emot), eller så håller jag en godis framför näsan, lågt, och säger "backa" och när han tar ngt steg bakåt: klick och belöning. Men det funkar oftast inte, för vid det andra sättet lägger hans ig ner och om man då försöker resa honom kan han kissa på sig. Det är något som han är väldigt osäker på i just det läget, jag vet inte vad och jag vet inte varför, vilket gör allt jobbigare.

Men nu har vi iaf lärt oss "mellan" i alla olika lägen, framåt bakåt och att vända. Det behövs ju givetvis mer träning, men det är en bra grund! Så nu ska vi testa zack igen, och se om och hur vi kan få det att fungera :)

Shappo har jag börjat lära spinn, snurra kan kan (som bara den), men spinn va tydligen svårare.. Men där är det inget knäckebröd som gäller, utan de saftigaste köttbullar... hehe. Har även försökt att stärka "zebra", han kan det men vi ska bli ännu bättre! Sen tränar vi även "front".


Med en sjuk matte...

... är det inte lätt att vara hund.

Jag har legat med migrän heeeela dagen och har mått dåligt både för hundarnas och skolans skull. Skulle ha pluggat hela dagen men så blev det inte. Ville ju självklart träna också, men det har det inte blivit något av. Jag har legat i soffan med migrän och kurerat mig med tabletter, kaffe, fotvad med kokande varmt vatten, socker och till och med massage av husse. Men nä. Migränen var ihärdig idag.

Nu mår jag bättre, men jag är väldigt sliten och trött, men jag har tänkt att klicka lite sen. Har börjat med två nya trix/moment med hundarna.

För någon vecka sen började jag träna "mellan" med Ludde. Han tyckte det var lite otäckt att befinna sig under mig, och när han väl var i position och fick klick och godis ville han snabbt därfirån. Efter en stund träning var det helt OK att stå där men om jag började röra mig blev det otäckt igen och ville inte gärna vara kvar, utan kom istället framför mig.

Men igår trillade poletten ner. Då var jag ute på en promenad och passade på att träna lite på gatan, tjohoo, gatuljus! =) Jag satte honom, ställde mig med ryggen mot honom ca en meter framför. Sa "mellan" och han knappt visa med fingret, för vips så kom han. Jag ahr tränat i köket tidigare, där det är som en gång - och har känt att det är nödvändigt med stöd på båda sidorna för att han skulle förstå, men det har han tydligen gjort! *tummen upp* !
Så jag testade att ta några steg, och det var inga som heslt problem! Han höll positionen hela tiden och gick mellan mina ben med en kontakt jag inte kan klaga på! =) Det var roligt! Så nu ska vi befästa detta och sen börja träna lite andra rörelser, se om vi kan förflytta oss åt sidorna och bakåt också!
"Backa" fungerar bättre och bättre, men ett visst stöd krävs fortfarande på hans högra sida. Har även börjat med lite "zack" och vi har lite problem, med de släpper lite itaget.

Shappo har jag börjat träna "backa" med, i början när jag gick mot honom satte han sig och satte upp framtassarna mot mina ben, för det har vi ju gjort tidigare. Men nu börjar han koppla att jag vill något annat, och det verkar inte som att han drar sig lika mycket åt hans höger, min vänster, så det känns bra!
Igår började jag träna "front" med honom, och han fattar ju snabbare än Ludde när det gäller att själv testa olika saker tills man får ett klick. Ludde kan ju sätta sig framför och bara stirra på mig och invänta ett kommando, medan Shappo testar sig fram tills han gör rätt. Ludde får man hjälpa lite på traven, men sen brukar det gå undan :)

Idag dock har det inte blivit något alls. Men jag ska träna lite med dem sen i köket, så att det blir nåt iaf.


Årets första julkort

Idag fick vi vårt första julkort! Det kom från Marina med lappisarna Uljas, Panos och Azlan.



Tack! :)


Retriever = mellan väggen och tapeten ?

Är det retriever över lag som har en tendens att tro att de är i storlek som chihuahuar och får plats var de än vill..? Som inte bara kan få nog av närhet, kel och mys utan försöker komma närmare hur nära de än faktiskt är... ? Som helst av allt skulle vilja vara mellan väggen och tapeten?

Eller är det bar jag som fått en närgången kelgris som aldrig får nog? ;)


Förra årets julkort...

... såg ut såhär.


Vi får se vad det blir i år... ;)

Va inne hos Caroline & Bus-Lukas förut och hon hade gjort en jul-design :) Va himlans mysigt... O så har hon gjort en advenstkalender åt Lukas.. supergulligt! Lukas har det allt bra =)
Blev jättesugen på att göra både det ena och det andra, men jag har varken tid eller ork tror jag :(

Den himla C-uppsatsen stjäl all min tid. Dumma skola. Jaja, tränar gör vi iaf! Va hos Sandra häromdagen, fast då gick det inget vidare, det var alldeles för mycket som blev distraherande för den "lilla" goldenhjärnan... En knasig katt som kom o satte sig för att titta på när vi la plats, och satt ännu närmare när vi skulle träna linförighet. O Tascha luktade ju supergott... O ja, det var mycket :)

Men igår när vi körde här hemma gick det kanon!
Idag har det blivit lite promenader och klickande på köksgolvet. Sen har det varit sååå tråkigt när matte bara sitter med näsan i böckerna... usch och fy!

MEN imorse hade det kommit SNÖ på backen och det var ju TOKROLIGT! Då var hundarna helt galna av lycka ;) Tog lite bilder, men hittar inte sladden så jag ska lägga in dem senare...

Tack för mig, kram och hej! :)

RSS 2.0